Over Abigail


The only time you run out of chances is when you stop taking them.

Click here for the English version

Fotograaf / Fotografie business coach

Abigail van Kooten


Hi!

Ik ben Abigail, jouw outdoor fotograaf en fotografie business coach. 

Op gebied van fotografie focus ik mijzelf op outdoor storytelling. Hierbij leg ik op een avontuurlijke wijze diensten en producten vast van ondernemers in de outdoor branche.  Door mijn beeldmateriaal geven de outdoor ondernemers hun potentiële klanten een geweldig beeld van de ervaring die zij kunnen beleven.

Je kunt zeker zeggen dat ik een creatief persoon ben die van een goed avontuur houdt. Wanneer je mij een beetje kent, weet je dat ik een grote liefde heb voor brullende watervallen, ruige bergtoppen, het geluid van regendruppels op een tent en wakker worden met luid zingende vogels. Voeg de liefde voor fotografie toe en je hebt een fotograaf die in is voor een nooit eindigend avontuur.

Ik heb fotografie gestudeerd in Rotterdam, ben afgestudeerd als portret/modefotograaf en beeldbewerker. Ik genoot van het creëren en het werken in de studio, maar toch miste ik iets. Een aantal jaar na mijn afstuderen kwam ik in een burn-out terecht. In deze periode ontdekte ik mijn liefde voor het fotograferen van de natuur en het vastleggen van indrukwekkende landschappen. Hieruit is mijn passie voor outdoor fotografie en storytelling voortgekomen. Na jaren zoekende zijn geweest in hoe ik mijn bedrijf vorm wilde geven, heb ik in 2020 op vakantie in IJsland het besluit genomen volledig voor mijn fotografie te kiezen en mijn vaste baan als coach op te zeggen. Ik heb nog geen enkele dag spijt gehad van deze keuze en geniet nog steeds van de reis.

Wat mij op is gevallen in de tijd dat ikzelf professioneel fotografeer, is dat heel veel fotografen wel (volledig) voor zichzelf willen werken, maar niet weten waar te beginnen. Ik vind het oprecht zo zonde dat zoveel fotografen ontzettend goed werk maken, maar niet weten hoe ze van hun passie hun werk kunnen maken. Het resultaat hiervan? Ervoor kiezen om hun droom niet achter na te jagen en in die energie slurpende vaste baan te blijven hangen. 


Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het kan zijn om te beginnen en hoe frustrerend het is wanneer je andere mensen jouw dromen waar ziet maken. Daarom heb ik het mijn missie gemaakt om andere fotografen te helpen groeien in hun onderneming en alle handvaten te geven om hun dromen te realiseren. Deze kennis deel ik in mijn mastermind, de In Frame Mastermind, speciaal voor fotografen die willen groeien op ondernemend vlak.

Wil je mij op de voet volgen? Dat kan via mijn Instagram pagina @abigailvankooten. Wil je maandelijks updates ontvangen? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief!